Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стратегия с два бокса може да се окаже печеливша, твърдят от Бриджстоун

Стратегия с два бокса може да се окаже печеливша, твърдят от Бриджстоун

38
0
Бриджстоун,гуми

С гуми от типа софт на Бриджстоун бяха дадени най-добрите времена в днешната квалификация за Гран при на Корея, спечелена от пилотите на Ред Бул Себастиан Фетел и Марк Уебър. Двамата записаха осмата си първа редица този сезон, а преди това Роберт Кубица (Рено) бе най-бърз в последната свободна тренировка със същата смес.

– Днес видяхме много оспорвана и вълнуваща битка за първата позиция на подобряващата се повърхност на пистата. Еволюцията на асфалта прогресира сериозно и означаваше, че късането на гумите намаля, макар все още да е фактор за отборите – заяви шефът на отдела за развитие на продуктите за автомобилен спорт в Бриджстоун Хирохиде Хамашима.

Ситуацията с трасето ще продължи да се променя и утре, така че всички ще продължат да работят с повишено внимание и да реагират на всяка смяна на условията.

– Много искам да видя как ще са нещата утре следобед. Първите 10 пилоти стартират с гумите си от края на квалификацията, така че броят завъртени обиколки днес ще има значение, особено като се има предвид, че тръгват с пълни резервоари и софт. Заради това очакваме сравнително ранни спирания в бокса. При наблюдаваните до момента обстоятелства стратегия с два бокса определено си струва обмислянето. Ако предвижданият от някои дъжд наистина завали, всичко ще стане още по-интересно и никой няма да е наясно какво да очаква – каза още Хамашима.