Начало Рали Стратиева с четвърто място в ERC4 на Рали ди Рома Капитале

Стратиева с четвърто място в ERC4 на Рали ди Рома Капитале

125
0

Екатерина Стратиева вече може да добави в кариерата си участие на още едно легендарно състезание – Рали ди Рома Капитале, и то с успешен финал. Тя най-после да кара в надпреварата след два предишни опита. Стратиева и навигаторът ѝ Георги Аврамов (Астра Рейсинг, Опел Корса Rally4) завършиха четвърти в ERC4, но екипажът имаше по-големи очаквания за представянето си.

„Това състезание беше едно много голямо предизвикателство. Завършването му при тези условия е голям успех за нас. Трасетата тук бяха много специфични и не често срещани за състезанията, в които съм участвала. Имаше доста тесни пасажи, както и легендарните обратни, много тесни и стръмни завои, така наречените “торнанте”, в които ако нямаш правилния подход си обречен – особено с автомобилите от предно предаване“, коментира Стратиева.

Българската състезателка разказа, че ралито се проведе при изключително високи температури, прескачащи 40 градуса на моменти.

„В първия ден имахме и много големи преходи – общо 420 км (от тях стотина състезателни), което допълнително ни натоварваше. Вторият ден беше малко по-компактен откъм преходи. И в двата дни имахме дълги етапи от 28 км и 32 км, като бих казала, че там бяха и най-големите ни изпитания и премеждия, които повишиха допълнително „температурата“ и напрежението в колата“, засмя се Стратиева

„В събота спукахме гума. Извадихме късмет – съумях да спра в „канавката“. След това излязохме и продължихме около 6-7 км с нея до финала. А в неделя поради стръмния терен и много високите температури, нашата Корса вдигна много твърде температури на маслото и водата и се наложи от самото начало да караме с включено парно. Определено ако имаме възможността отново да стартираме тук вече ще сме доста по-подготвени и очаквам да е по-лесно. Завършихме на четвърта позиция в ERC4, но представянето ни е доста под очакванията ни“, заключи Стратиева.

Победител в Рали ди Рома Капитале стана Андреа Круньола. Това бе втори успех за него в надпреварата, и то със сериозен аванс от 22,3 сек. Втори финишира Симоне Кампедели, който се бори с проблеми с интеркома. Последното място на подиума зае Ефрен Ларена.