Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: Чувството да си първи във втората тренировка е страхотно

Строл: Чувството да си първи във втората тренировка е страхотно

Ланс Строл
Ланс Строл; снимка: Рейсинг Пойнт

Първият ден от тренировъчната програма за Рейсинг Пойнт мина успешно. Ланс Строл и Нико Хюлкенбърг, който замества Серхио Перез този уикенд направиха добро представяне. Строл успя да заеме първо място във втората свободна тренировка с време 1:27.274, а неговият временен съотборник записа време, което го остави на седма позиция.

 

 

“Беше позитивен ден за нас. Чувството да си първи във втората тренировка е страхотно. Колата ни беше силна и на късите, и на правите. Това ни дава обещаващо начало за целия уикенд. Имаме възможност да натрупаме важни точки за отбора. Но не бива да забравяме, че квалификацията и състезанието са най-важни за отбора”, е коментарът на Строл.

Мислите ми са с Чеко. Ще ни липсва да го виждаме в отбора, но е страхотно да приветстваме Нико на неговото място. Той изглежда настроен за битка”, добави Ланс Строл.

Нико Хюлкенбърг, от своя страна сподели, че тези 24 часа за него за били специални.
“Приех обаждането на Отмар и след него веднага се качих на самолета. Качих се на симулатора в 8 часа сутринта и направих подготовка за тренировките. Искам да благодаря на целия отбор за страхотната им работа и за обиколките, които успях да запиша днес”, са думите на Нико след завръщането му във Формула 1.

Мисля, че можех да извлека още от меките гуми, въпреки че успях да видя големия потенциал, който се крие в колата”.

“Страхотно е, че работя с познати лица отново. Това ми помага да вляза в крачка по-бързо. Гледам напред към утрешния ден и се надявам да успеем да обсъдим всичко важно по колата днес, за да сме подготвени за утре”.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.