Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл е супер бърз пилот, смята Жак Вилньов

Строл е супер бърз пилот, смята Жак Вилньов

20
0

Световният шампион за 1997 г. Жак Вилньов смята, че неговият сънародник Ланс Строл е изключително бърз пилот. Канадецът ще направи своя дебют във Формула 1 тази година за екипа на Уилямс, след като миналия сезон спечели титлата в европейската Формула 3.

Той ще бъде съотборник на Фелипе Маса, след като бразилецът прие да остане още една година в спорта и да замести преминалия в Мерцедес Валтери Ботас. Ланс спечели убедително титлата във Формула 3, но мнозина смятат, че той намери място в Уилямс заради спонсорските пари на баща си Лорънс Строл. Жак обаче вярва в уменията на Ланс.

„Ланс определено ще трябва да докаже себе си и той знае това, заяви Вилньов, който взе титлата си именно с Уилямс. – Хората често смятат, че ако даден пилот има пари, това значи, че не може да има талант. А това не е вярно. Двете не са свързани. Парите ти дават възможността да караш, но след това зависи от теб какво ще направиш.

Когато минаваш през различните категории с пари, получаваш най-добрите възможности, което е страхотно. Така не изхабяваш себе си и не страдаш толкова в определени ситуации. Но Строл е супер бърз, много талантлив. В няколкото случая, в които съм го срещал на пистата миналата година, бях много впечатлен от неговото поведение.”

Затова дали Строл е повече платен пилот или наистина има голям талант четете в новия брой 201 на списание ClubS1