Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл очаквал състезанието в Баку да бъде спряно

Строл очаквал състезанието в Баку да бъде спряно

52
0
Ланс Строл

Ланс Строл очаквал състезанието за Гран при на Баку да бъде спряно след инцидента между Макс Верстапен и Даниел Рикиардо. Двамата пилоти на Ред Бул се сблъскаха на първия завой, след което множество отломки останаха на пистата.

На трасето излезе колата за сигурност, която стоя 6 обиколки, но според пилота на Уилямс, който завърши 8-и и донесе първи точки за тима си този сезон, надпреварата дори е трябвало да бъде спряна, за да може пистата да бъде почистена максимално добре.

След прибирането на сейфтикара състезанието беше подновено, като още на следващата обиколка лидерът Валтери Ботас с Мерцедес мина през парчета от други болиди на старт-финала, заради което задната му дясна гума се спука и той остана извън зоната на точките.

„Навсякъде имаше парчета, каза канадецът. – На завой 1, на завой 3, на цялата писта. Очаквах червен флаг. Имаше твърде много останки и не знам защо не спряха състезанието. Мисля, че така щеше да е по-добре за всички. Колата за сигурност се движеше толкова бавно и гумите бяха много студени. Миналата година имахме подобна ситуация с много отломки по трасето и състезанието бе спряно без колебание.“

Строл каза още, че е бил могъл дори да завърши на подиума, имайки предвид, че Серхио Перес, който стана 3-и, е бил зад него в периода на кола за сигурност. Пилотът на Форс Индия обаче бе с по-различна стратегия и по-издръжливи гуми. Докато Ланс е играл на сигурно и е искал да завърши в зоната на точките, за да донесе първи такива за сезона за Уилямс.

„Ние просто искахме да спечелим точки и затова не поехме рискове, обясни канадецът. – Въпреки че не е перфектният резултат за нас, осмото място ни донесе 4 точки и трябва да сме доволни от това. Успях да остана на пистата, докато много пилоти направиха грешки. Това е добър тласък напред за тима след здравата работа в последните няколко състезания.“