Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Строл: Страхотен резултат, колата бе много добре балансирана

Строл: Страхотен резултат, колата бе много добре балансирана

30
0

Ланс Строл определи 6-ото си място в Гран при на Мексико като страхотен резултат. Пилотът на Уилямс стартира от 11-а позиция, но с добро темпо успя да се придвижи напред и донесе много важни 8 точки за тима си.

С тях Уилямс събра 76 точки и има аванс от 23 пред Торо Росо и 28 пред Рено в битка за 5-ото място в шампионата при конструкторите.

„Направих контролирано състезание с много добър старт, каза канадецът. – Но след това загубих няколко позиции, тъй като бях от външната страна. Имаше обаче пилоти с технически проблеми и катастрофи, и спечелих няколко места благодарение на това. Направих добра първа серия от обиколки, но в края не бях достатъчно близо да мога да използвам DRS, за да изпреваря Окон.

Грижех се за гумите си, като колата бе балансирана много добре. Беше страхотен ден, постигнахме страхотен резултат. Поздравления за Люис (за титлата), той е кралят на F1. Няма съмнение в това. Невероятно е това, което той постигна. Това е много вдъхновяващо за млади пилоти като мен.“

Другият пилот на Уилямс Фелипе Маса остана 11-и и не взе точки. В началото той спука гума и трябваше рано да спре в бокса, което компрометира състезанието му.

„Наистина съм разочарован, обясни бразилецът. – Беше неприятно да спра толкова рано в бокса заради спукана гума. Колата беше добра, конкурентна и съм сигурен, че щеше да бъде друга ситуацията, ако не бях спукал гума. Щастлив съм обаче за отбора, който взе повече точки от Рено две състезания преди края на сезона.“