Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите няма да предприемат допълнителни действия срещу Розберг

Стюардите няма да предприемат допълнителни действия срещу Розберг

42
0
Нико Розберг

Стюардите на Гран при на Монако няма да предприемат допълнителни действия срещу Нико Розберг, след като изслушаха представителите на екипа на Мерцедес.

Те извикаха хората от екипа от Бракли след квалификацията по улиците на княжеството днес заради спорно излитане на немския пилот от трасето. Нико изхвърча на Мирабо в последната си бърза обиколка. В този момент той бе начело в класирането, а други пилоти – включително съотборникът му Люис Хамилтън – правеха финални бързи турове.

Появилите се заради неговия инцидент жълти знамена накараха всички да намалят. Розберг остана пръв, а стюардите решиха да разследват ситуацията.

Стюардите са проучили видео материали и телеметрични данни, изслушаха и показанията на представителите на Мерцедес. В решението се казва, че „пилотът на автомобила с №6 не е извършил никакво нарушение”.

Извиних се на Люис, задето попречих на възможността да подобри времето си. Сега ще гледам напред към състезанието. Трябва да направя добър старт и се надявам на силна надпревара с хубава стратегия – каза Розберг в официалния пресрийлис на Мерцедес, разпространен след излизането на решението на стюардите.