Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюардите в Австрия може да преразгледат наказанието на Перес от Канада

Стюардите в Австрия може да преразгледат наказанието на Перес от Канада

36
0
Серхио Перес

Стюардите на Гран при на Австрия може да преразгледат наложеното на Серхио Перес (Форс Индия) в Канада наказание.

Мексиканският пилот получи санкция след надпреварата на пистата Жил Вилньов за катастрофата в последната обиколка с Фелипе Маса (Уилямс). Двамата пилоти се обвиняваха един друг за инцидента. В спора се включиха дори екипите им – шефът на отдела за представяне в Уилямс Роб Смедли обвини колегите си, че са оставили Перес на трасето при потенциално опасна повреда в колата, докато от тима от Силвърстоун отхвърлиха подобно предположение.

От Форс Индия все пак помолиха за преразглеждане решението от Канада. Утре сутринта стюардите в Австрия ще се съберат, за да решат дали да има ново изслушване по случая. Перес и представители на тима му ще се явят на това събиране. Ако бъде насрочено ново изслушване, то тогава и мексиканският пилот, и Маса ще трябва да представят отново виждането си за катастрофата. Те не присъстваха при взимането на решението в Канада, тъй като бяха откарани в болница за преглед.

Знаем, че Маса е добър пилот. Той има собствено мнение, както и аз. Просто трябва да седнем (и да изясним нещата). Ще получим тази възможност утре с ФИА. Ще разгледаме още веднъж станалото и вярваме, че има достатъчно доказателства, показващи, че не съм сбъркал – каза Перес.

Бразилецът пък заяви, че няма вече да има доверие на Серхио на пистата, ако се озове около него по време на състезание:

Ще премисля два пъти какво да правя, защото доскоро вярвах, че няма да мръдне колата. Вярвах му. Определено няма да му имам повече доверие. Ако съм зад него, ще преценявам по три пъти откъде трябва да мина, тъй като не знам той какво ще направи.