Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Стюарт: Дайте малко спокойствие на Хамилтън

Стюарт: Дайте малко спокойствие на Хамилтън

36
0

Джаки Стюарт посъветва критиците на Люис Хамилтън да не бъдат толкова груби в изказванията си по адрес на пилота на Макларън и да си спомнят, че това е едва вторият му сезон във Формула 1.

Последните две надпревари бяха малко трудни за Хамилтън, който си спечели наказание заради инцидента в питлейна в Монреал, а след това трябваше да премине и през бокса по време на френската Гран при за пресичане на шикан.

И тъй като медиите постепенно започват да упражняват все по-голям натиск върху Хамилтън и да обръщат все по-голямо внимание на грешките му, Стюарт подчертава, че всички, включително и самият Люис, трябва да си спомнят колко неопитен всъщност е пилотът.

„Люис Хамилтън вече е световноизвестен благодарение на възможността, която му бе предоставена миналата година, както и на успешния му подход при оползотворяването й.” – каза Стюарт за официалния сайт на RBS Формула 1.

„Така в момента той изпитва не само привилегиите, ами и недостатъците от това да си известен.”

Стюарт е категоричен, че Хамилтън е във Формула 1 от само 15 месеца и не трябва да се счита, че започва някакъв период на спад.

„Може и да не иска да го чуе, но на него изключително много му липсва опит на върха на спорта. Ако ме помоли за съвет, бих му казал: „Спокойно, не очаквай прекалено много от самия себе си.”

„Знам го, защото и аз съм бил в аналогичната ситуация. Преживях голям инцидент през втория си сезон, като за щастие оцелях. През следващите няколко години се промених: събрах опит, който ми даде познания, което съответно ми позволи да връщам резултати.”