Начало Автомобили Subaru на Автомобилен салон София 2007 г.

Subaru на Автомобилен салон София 2007 г.

117
0

Официалният вносител на Subaru за България Субару Моторс Трейдинг представя на „Автомобилен Салон София 2007” (16-24 Юни) 7 модела.
В Зала 2 на Щанд № 2.7 публиката за първи път има възможност да види B9 Tribeca и обновените модели Оutback и Legacy.
Първият много луксозен и ултрамодерен SUV на компанията – топ моделът B9 Tribeca ще бъде представен с модел със 7 места и версия с 5 места. Автомобилът има оригинален дизайн и изключителен интериор. Таблото прави изключително впечатление с футуристичния си дизайн и качествени материали. Нивата на оборудване са три, като сред опциите са навигационната GPS система с тъч скрийн и DVD. Моделът е оборудван с двигател тип Boxer, запазена марка на Subaru. Обемът му е 3.0 литра с максимална мощност от 245 к.с., а въртящият момент има пик от почти 300Nm още при 4200 об/мин. Съчетава се с модерна 5 – степенна автоматична скоростна кутия с възможност и за ръчно управление и два режима на работа. Усилието се предава към четирите колела през изключителната симетрична система AWD / Symmetrical All Wheel Drive/.
Обновеното Legacy веднага се разпознава по решетката с променена форма, с емблема върху хромиран елемент, напомнящ крила и препращащ към сериозното авиационно производство на гиганта майка Fuji Heavy Industries. Бронята и спойлерът са оформени по нов начин в по-спортен стил. В интериора също се чувстват по-осезателно “авиационните“ елементи. По отношение на лукса правят впечатление настройването на шофьорската седалка в 8 посоки и DVD навигацията. За 2.0 и 3.0 – литровите двигатели на основните гами са на разположение вече и нова 6-степенна механична скоростна кутия, която ще допълни 5-степенната механична и много специалните автоматици Sportshift с 4 и 5 скорости за по-малките и големи варианти на модела.
В списъка с новите технологии впечатлява новата система SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) /на експоната Subaru Legacy 3.0R/ , която позволява на водача не само да управлява режимите на двигателя, но и косвено да се грижи за безопасността на пътниците. Тя се монтира изключително на 3-литровите модификации и има три различни режима – Интелигентен режим /Intelligent mode/, Спортен /Sport mode/ и Подчертано Спортен режим /Sport Sharp mode/. Названията говорят сами за себе си – първият е икономичен, вторият е динамичен, а третият е радикално скоростен. Превключвателят за избора на режимите е разположен до лоста на автоматичната скростна кутия (стандартна за тази версия), а на волана има и бутон за екстремно включване на режима Sport Sharp.
Новият Outback по традиция е изграден на комби варианта Legacy, но е с още по-големи възможности за проходимост с просвет от 200 мм и повишена функционалност до границите на моделите SUV. Той също е променен като дизайн и е още по-впечатляващ с новата си хромирана решетка, фарове за мъгла и спойлер. Допълнителните странични защитни панели правят този кросоувър бързо разпознаваем отвън. Вътре финесът и луксът са на топ ниво, интериорът е просторен и гъвкав и има доста новости като телескопичен волан със сателитен круиз контрол и връзка, Xenon фарове /опция при 2.5i/. Нови са още двузоновият климатик, мултифункционалният дисплей и планките за смяна на предавките във версията на модела, оборудвана с 5-степенния автоматик. На изложението Outback ще бъде представен с двигател 2,5 литра 4-цилиндров с 165 к.с.
Част от експозицията на марката, подредена от официалния вносител Субару Моторс Трейдинг, ще са още моделите Forester с двигател 2.0 литра и 158 к.с., също така и турбо двигателя с обем 2.5 литра и мощ от 230к.с.
Всички автомобили на Subaru са оборудвани с двигатели тип Boxer със разположени цилиндри и нисък център на тежестта съчетан с авангардната система за постоянно разпределение на усилието между 4 колела през Symmetrical AWD.
Специално място е отделено и на спортната слава и пряката връзка на Subaru с ралитата. Експонат е супер моделът Impreza STI, а голямата атракция на щанда за всички рали маниаци е WRC Driving Simulator, на който всеки може да се почувства на мястото на пилота на Subaru в световните ралита Петер Солберг. Друга интересна атракция ще бъде изложения разрез на Subaru Boxer двигател на Impreza STI.