Начало Автомобили Субару пуснаха Импреза WRX STI Spec C в Япония

Субару пуснаха Импреза WRX STI Spec C в Япония

368
0

Днес, след като Субару формално представиха новата C спецификация на Импреза WRX STI, моделът бе пуснат за продажба на японския пазар.

Колата има няколко подобрения, в сравнение със стандартния модел, като редукция на теглото, чиято стойност обаче не се споменава. Според слуховете обаче тя е някъде около 70 кг и е постигната с използването на по-малък акумулатор, алуминиев преден капак и преден и заден прозорци, направени от ламинарно стъкло. 18-цоловите джанти вече са стандарт, а опцията е за 17-инчови колела. Гумите на модела са Бриджстоун Потенца RЕ070 и подобряват значително сцеплението в завой. Също така от автомобила е премахната и резервната гума, която е заменена от комплект за поправяне на спуканата гума.

Двигателят на WRX STI Spec C има препрограмирано ECU, както и ревизиран турбокомпресор. Тези промени са довели до увеличаването на въртящия момент, който вече достига 422 Нм, но не и до мощността на агрегата, която си остава 305 к.с. Също така Субару са поработили и върху окачването и водната помпа на колата.

Официално автомобилът се предлага или в бяло или в жълто, но както се вижда, официалните снимки на модела включват и синя версия на модела.

WRX STI Spec C ще бъде произведен в лимитирана серия от 900 бройки, а цената му все още не е известна.