Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил много щастлив след първото си класиране в Q3 за 2011 г.

Сутил много щастлив след първото си класиране в Q3 за 2011 г.

43
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил стигна за първи път Q3 за сезон 2011 г. днес на уличното трасе във Валенсия, където този уикенд се провежда осми кръг от световния шампионат на Формула 1. Немският състезател на Форс Индия не излезе в последния квалификационен сегмент, тъй като не искаше да хаби нови меки гуми при положение, че шансът да се пребори с топекипите на Ред Бул, Макларън, Ферари не бе никак голям.

Автомобилът работи доста добре този уикенд и чувствах, че има голяма вероятност да стигна до Q3 днес. Знаех обаче, че трябва да направя наистина точна обиколка. Затова усещането след резултата е повече от великолепно, защото успях да извлека максимума от болида – коментира Сутил. – Накрая вече бяхме видели, че [Ник] Хайдфелд е с три десети от секундата по-бърз и нямаше да мога да отида по-напред от десетото място. Но позицията е чудесна, а се надявам да я превърна в точки.

Съотборникът му Пол ди Реста се справи на ниво след загубеното време вчера и е 12-и на грида.

– Сутринта направихме всичко възможно да наваксаме с работата и следобед в Q2 бях на ръба, когато допуснах малка грешка в 17-и завой – изтървах свалянето на предавка и излязох от състезателната линия. Загубих предимството си, натрупано в предходната част на тура и това ме прати 12-и, но пък никак не е зле, като се има предвид случилото се досега. Не знам обаче какво е поведението на автомобила с много гориво в дълга серия, както и ми е трудно да разбера аеробаланса и кога точно да внимавам за гумите си, но ще се постарая да се възползвам максимално от всичко останало – коментира британецът.