Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил обвини Малдонадо за катастрофата, венецуелецът я смята за състезателен инцидент

Сутил обвини Малдонадо за катастрофата, венецуелецът я смята за състезателен инцидент

35
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил (Форс Индия) и Пастор Малдонадо (Уилямс) се обвиниха един друг за инцидента в първата обиколка на Гран при на САЩ.

Двамата се сбутаха, при което немският пилот катастрофира, а венецуелецът заяви, че ситуацията е повлияла на стратегията му.

На правата бях ударен от Малдонадо по някаква причина – блъсна задната ми лява гума и напълно загубих контрол. Той ме завъртя и се оказах в бариерата, което е жалко, като се има предвид колко широка е пистата. Нямаше никаква причина да се сблъскаме. Винаги е трудно да се каже чия е вината, но аз вървях по траекторията си и не правех никакви луди маневри. Имаше много място и наляво, и вдясно и не разбирам защо някой толкова ще доближи колата си, че да те удари. Не е като да бяхме един до друг. Неговата предна гума удари задната част на моя болид. Беше леко побутване, но при 330 км/ч не искаш да ти се случват подобни неща. Цялото ми състезание се провали заради това. Точно с този пилот има доста сблъсъци, така че може би просто трябва да има зона за спешни случаи около него, за да се избегнат подобни ситуации – заяви Сутил.

Според Малдонадо станалото е състезателен инцидент. Той го определи като доста странно, тъй като не очаквал да се стигне до контакт:

Бяхме един до друг, като аз губех малко по отношение на скоростта. Мисля, че той не ми видя или помисли, че е съвсем пред мен. Такива неща се случват. Много трудно е да видиш болид в тази ситуация, случвало ми се е и преди. Не е нещо кой знае какво.