Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил подкрепя, че Форс Индия ще почнат без KERS

Сутил подкрепя, че Форс Индия ще почнат без KERS

38
0

Адриан Сутил подкрепи решението на Форс Индия да не ползват Системата за регенериране на кинетична енергия (KERS) , въпреки че се говори, че Мерцедес прогресират добре с развитието й.

Пилотът на Макларън, Хейки Ковалайнен, каза тази седмица, че според него техният KERS е готов да дебютира още в Мелбърн. И въпреки че Форс Индия ще ползват същата система, те не я тестваха на Херес и ще започнат сезона без нея.

Сутил очаква по-голямата част от отборите да бъдат в същата ситуация и смята, че е по-добре екипът да се чувства комфортно с KERS и едва тогава да я ползва.

„Няма да я ползваме в първите състезания, затова и не я тествахме в Херес – просто се концентрирахме върху главните неща” – казва германецът.

„Няма да е чак толкова фатално да започнем първите състезания без KERS, тъй като някои от другите отбори имат същите проблеми. Просто знаем с какво разполагаме и засега искаме да започнем без KERS. Може и да имаме някои проблеми с надеждността, ако не я разбираме напълно.”

Според Сутил отборът трябва да постави надеждността като основен приоритет и по този начин да се възползва максимално от проблемите на другите отбори.