Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Подобренията ни носят три десети

Сутил: Подобренията ни носят три десети

35
0

Адриан Сутил се надява подобренията, които бяха тествани тази седмица на пистата Силвърстоун, да помогнат за по-доброто представяне на Форс Индия в британската Гран при.

Екипът на Форс Индия изпробва доста променена аеродинамична конфигурация (включително т.нар. „перка на акула”) и нов инерционен преден амортисьор.

И въпреки тежкия инцидент на Джанкарло Фисикела във втория ден от тестовете Сутил остана като цяло с приятно чувство от колата.

На въпрос на електронното издание “autosport.com” дали новите части ще помогнат на тима да се представи по-добре Сутил отговори: „Определено се надяваме. Да видим дали ще успеем да настигнем Хонда.”

„Всички други тимове са доста пред нас, като и Торо Росо видимо са напреднали с новата кола. Но нашата цел е да се опитваме да ги настигнем.”

„Имаше някои елементи, които наистина работеха добре, а имаше и такива, които трябва да бъдат още малко тествани. По отношение на аеродинамиката мисля, че направихме крачка напред. Имахме и нов амортисьор, който обаче трябва да бъде още тестван, тъй като се появи с него известно недозавиване. Но определено се нуждаем от подобренията.”

„Мисля, че печелим три десети с новите части. Да видим дали наистина ще бъде така, но като цяло чувството е положително.”

Сутил допълни, че не знае дали новият инерционен преден амортисьор ще се ползва в надпреварата другата неделя, но поне ще бъде пробван по време на петъчните тренировки.