Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил празнува своята Гран при №100 в Унгария

Сутил празнува своята Гран при №100 в Унгария

57
0
Адриан Сутил

Адриан Сутил ще отбележи своята Гран при №100 в Унгария този уикенд. Немският пилот на Форс Индия заяви, че му е трудно да повярва колко бързо лети времето.

Това е сериозно постижение, но в крайна сметка то не променя нищо. Целта ми остава същата като в началото на кариерата ми и тя е да печеля състезания. Все още обичам спорта и се надявам да продължавам да карам тези изумителни автомобили още дълго време – каза още Сутил.

От екипа му специално отбелязаха, че в днешния свят на Формула 1, в който лоялността не е особено разпространена, Адриан е изключение. През цялата си кариера до момента той е с отбора от Силвърстоун в различните му превъплъщения – от Мидланд през 2006 г. (като трети пилот) през Спайкър (2007) и Форс Индия (2008-2011 и понастоящем).

Адриан не е просто изключително талантлив пилот. Неговият ентусиазъм води до уважението на всички във Форс Индия и много хора извън екипа. Методичният му и спокоен подход го превърна в истинска находка и извън пистата, при това в напълно различни области – от класически спортни коли през музика до музика (благодарение на уменията му на класически пианист) – добавят от отбора.

За предстоящата Гран при на Унгария Адриан сподели, че винаги е харесвал състезанието.

Сега сме горе-долу в средата на годината и времето обикновено е много хубаво. Но това е едно от онези трасета, където не съм имал успех. Никога не съм печелил точки в Будапеща, така че това е първата цел за тази година. Самата писта е тясна и усукана, няма много места, където да можеш да си поемеш дъх, освен на старт-финалната права. Освен това е прашно и отнема известно време, докато асфалтът се поизчисти в петъчните тренировки. По принцип там караме с максимално аеропритискане, тъй като след Монако това е най-бавната писта в календара. Трудно е да се каже какво можем да очакваме, тъй като ще е първи старт с новите гуми. Но трябва да се класираме добре в квалификацията, защото няма много възможности за изпреварвания – допълни пилотът.