Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил: Сбърках и счупих предното окачване

Сутил: Сбърках и счупих предното окачване

41
0
Адриан Сутил

Инцидент във втората свободна тренировка за Гран при на Сингапур спря Адриан Сутил (Форс Индия). Германецът остана 16-и в подреждането и въпреки грешката си бе уверен в потенциала на болида си.

– Първата сесия премина много добре, като и на мокро, и на сухо можех да натискам и давах добри времена. След това обаче за съжаление допуснах малка грешка в шикана и връхлетях върху бордюра. Колата излетя и при приземяването се счупи част от предното окачване, заради което се наложи да спра. Разочароващо е, тъй като не успях да изпробвам меките гуми, но от свършената работа личи, че болидът върви значително по-добре тук спрямо миналата година и според мен можем да постигнем много този уикенд – заяви немският състезател.

Италианският му колега Витантонио Лиуци изчака пистата да изсъхне и заради това изпълни по-голямата част от програмата си през вторите 90 минути.

– Ще ни е трудно да изберем гумите за утре, тъй като меките работят добре, но се износват бързо и от това страда балансът на колата. При твърдите този проблем го няма. Трябва да пипнем и настройките, но в по-дълги серии обиколки нещата са наред. Изглежда сме конкурентоспособни дори с повече гориво – коментира Тонио.