Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил се надява на дъжд

Сутил се надява на дъжд

56
0

Адриан Сутил (Форс Индия) се надява променливото време на пистата Силвърстоун да изиграе положителна роля за него и да му даде по-голям шанс за добро представяне. Немският пилот направи страхотна надпревара именно на мокро трасе в Монако, когато бе на път да завърши четвърти, но бе ударен от Кими Райконен (Ферари). Първите свободни тренировки обнадеждиха допълнително Сутил след добрите тестове миналата седмица на английската писта.
Денят мина добре, доизпробвахме някои неща, които вече бяхме изпитали в тестовете тук предишната седмица. Изглежда като че ли наистина имаме добър напредък – това е в съответствие с тенденцията, която видяхме в пробите. Продължаваме напред, но ако говорим за това дали можем да оставим някого зад нас, ми е трудно да кажа нещо конкретно. Все пак ситуацията трябва да е по-добра, отколкото беше на Маникур – разясни той специално за ClubF1. – Оптимист съм, както винаги. Опитваме се непрекъснато да се подобряваме. В момента имаме подобрения, които според мен са наистина добри, както и мисля, че сме направили по-голяма крачка напред спрямо останалите отбори. Във Франция бяхме с пет десети от секундата по-бавни от отборите пред нас и ако тук успеем да намалим тази разлика, ще е прекрасно. Мисля, че подобрението е около 0,2-0,3 секунди. Тествахме и нова система на амортисьорите, която ни дава повече стабилност в автомобила и би трябвало да спечелим още около десета от това. Така че като цяло някъде 0,4 сек. Надявам се да го реализираме този потенциал в квалификацията.

Първите свободни сесии минаха спокойно за Сутил, който освен това бе доволен, че метеорологичните условия бяха спокойно, а вятърът – не твърде силен.
На тестовете духаше много сериозно и колата бе с малко странно поведение в тези условия – допълни пилотът. – Тук прогнозата е за променливо време, а нашият автомобил върви малко по-добре на мокро. Аз лично нямам предпочитания към това дали пистата да е суха или мокра, но просто в по-трудните условия и пилотът може да демонстрира собствените си възможности. При това положение се надявам на лошо време. Даже колкото по-лошо, толкова по-добре! Тогава имаме шанс.