Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил се радва на осмата позиция, Ди Реста иска анализ на отпадането...

Сутил се радва на осмата позиция, Ди Реста иска анализ на отпадането си още в Q1

65
0
Адриан Сутил

Един пилот в топ 10 и един отпаднал още в Q1 бе равносметката на Форс Индия в уикенда на стотната надпревара на екипа, като съответно и настроенията бяха на двата полюса.

От една страна Адриан Сутил се радваше на факта, че стигна Q3 и се класира на осма позиция. От друга Пол ди Реста не криеше раздразнението си, че във втора поредна квалификация нещо извън неговия контрол бе причина да не продължи след първия сегмент на сесията. Но докато в Монако отборът сбърка, то в Канада се работеше по колата на шотландеца и така бе изпуснат най-добрият момент за него да излезе на трасето.

Доста съм щастлив от осмото място. Квалификацията бе трудна и бе особено сложно да се преценят условията. Някои части от пистата бяха мокри, други – сухи и не бе ясно колко можеш да натиснеш – обясни Сутил. – Освен това се борех да загрея гумите. Изобщо бе особено трудно да напаснеш всичко в един тур. Най-важната обиколка за мен бе след червения флаг: всички се наредихме на опашка на изхода от пита – малко като на старта – и тогава вече знаех, че имам шанс.

Ди Реста коментира, че е безкрайно разочароващо да потегля от 17-та позиция, както и че трябва да се анализира внимателно какво точно се случи.

Имаше някакъв проблем със скоростната кутия по време на първото ми излизане в Q1 и след прибирането ми екипът опита да го оправи. Не беше нещо сериозно, но загубихме ценно време, търсейки решение. Междувременно трасето ставаше все по-бързо. Докато аз се върнах на пистата обаче, пак валеше и изтървахме най-добрия момент. В подобна ситуация не можеш да направиш кой знае какво, но определено класирането е огромно разочарование като се има предвид колко бърза бе колата вчера. Ще се опитам да се съсредоточа върху позитивите, тъй като тук може да се изпреварва – добави шотландецът.