Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сутил запази точката от Япония след решение на съда

Сутил запази точката от Япония след решение на съда

39
0

Спайкър запазиха спечелената в Гран при на Япония точка, след като Международният апелативен съд на ФИА отхвърли жалбата на Торо Росо срещу наказанието на Витантонио Лиуци.###Спайкър запазиха спечелената в Гран при на Япония точка, след като Международният апелативен съд на ФИА отхвърли жалбата на Торо Росо срещу наказанието на Витантонио Лиуци.
Стюардите в Япония решиха към състезателното време на Лиуци да бъдат добавени 25 секунди, защото задмина Адриан Сутил при развети жълти флагове на пистата Фуджи. Това отреди на Сутил осмото място в надпреварата и първата за него и тима му точка в шампионата. От Торо Росо обжалваха решението на стюардите, след като заявиха, че изпреварването не е направено при жълти знамена. Решението за спорната ситуация бе предоставено на Международния апелативен съд. На заседанието си в Париж той постанови решението на стюардите за правилно и обяви, че Лиуци действително е задминал Сутил при наличието жълти флагове на трасето.
„След като чу обясненията и на двете страни и прегледа различни документи и други доказателства, съдът потвърди решението на стюардите”, се казва в официалното съобщение на ФИА.