Начало Други Сузи Волф ще участва в Състезанието на шампионите

Сузи Волф ще участва в Състезанието на шампионите

67
0
Сузи Волф

Сузи Волф ще участва в Състезанието на шампионите (ROC – Race of champions), съобщиха организаторите на надпреварата, която ще се състои на 14-15 декември в Бангкок. Тя ще е първата дама в надпреварата, като за купата на нациите ще е в отбор с бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард.

Всеки състезател обича да бъде поканен за Състезанието на шампионите. Гледам това събитие отдавна. Най-вълнуващото са преките двубои и се вижда колко сериозна е битката: нещата винаги опират до стотни от секундата. Освен това ще е истинско предизвикателство да се прехвърляш на различни автомобили. В купата на нациите пък трябва да се постарая да се представя достойно. Познавам Дейвид от времето ни в DTM и го ценя много високо. Гордея се, че ще съм част от екип с него – коментира Сузи, която понастоящем е развоен пилот на Уилямс в F1.

Новината бе топло приветствана от Мишел Мутон – най-успешната дама в ралитата, която е сред основателите на Състезанието на шампионите.

За мен е удоволствие, че Сузи ще участва в 26-ото издание на надпреварата. Тя не вади на показ факта, че е жена, когато се състезава и иска да бъде смятана за човек, борещ се да постигне мечтата си да кара във Формула 1. Основната трудност в ROC ще е да се адаптира бързо към различните типове автомобили за кратко време, но съм сигурна, че Сузи ще даде най-доброто от себе си – заяви Мутон.

Култард пък каза от своя страна, че за него ще е удоволствие да е част от ROC и да има за съотборник Сузи:

Пътищата ни се пресякоха в DTM, а сега ще имаме шанс да се състезаваме заедно за Тийм Великобритания или може би Тийм Шотландия. Възрастта може би вече оказва влияние на уменията ми, но фактът, че миналата година стигнах полуфиналите в индивидуалния турнир, демонстрира, че опитът все още е важен…

За тазгодишното издание на ROC участие вече потвърдиха седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер, деветкратният победител в 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен, световният рали шампион за 2013 г. Себастиен Ожие, четирикратният шампион във V8 Суперкар Джейми Уинкап, бившите пилоти от F1 Нараин Картикеян и Карун Чандок.