Начало Автомобилни новини Световен дебют на Порше Панамера в Шанхай

Световен дебют на Порше Панамера в Шанхай

146
0

Порше най-после представи дългоочаквания си нов модел Панамера. С оглед на факта, че китайският пазар е един  от най-бързо развиващите се в момента, изборът на немците за дебют на новия модел бе световното изложение в Шанхай. Панамера е дълъг почти пет метра и има четири отделно обособени места и четири врати.

Гамата от двигатели за модела включва два V-образни 8-цилиндрови агрегата, като първият от тях има мощност от 400 к.с. и е съчетан със задно предаване, а вторият разполага с 500 к.с. и е комбиниран с пълнопреводно задвижване. Също така Панамера ще бъде предлагана и с V6 мотор. Немските дилъри на марката ще получат новия модел на 12-ти септември, а малко след това при тях ще дойде и планирания хибриден вариант.

Някои от интересните нововъведения в колата са въздушно окачване, при което във всеки амортесьор има допълнителен въздух, който може да се използва по усмотрение на шофьора и първата (според прес-релийса) Старт/Стоп система, съчетана с автоматична трансмисия.

Панамера е четвъртият модел в гамата на Порше, който ще се продава заедно с 911, Кайман/Бокстер и Кайен.

„С представянето на Панамера ние се впускаме в един напълно нов за нашите клиенти сегмент и още веднъж логично разширяваме нашето моделно портфолио“ – това заяви вицепрезидентът на компанията Клаус Бернинг на официалното представяне на колата в Китай.

Ето и едно видео, представящо модела в пълния му блясък: