Начало Автомобили Световна премиера на Subaru Boxer Turbo Diesel

Световна премиера на Subaru Boxer Turbo Diesel

131
0

Световна премиера на Subaru Boxer Turbo Diesel

Fuji Heavy Industries – японската компанията производител на Subaru представи на автомобилното изложението в Женева революционния дизелов турбо двигател тип Boxer.
Двигателят Subaru Boxer Turbo Diesel е първият в света дизелов двигател с подобна конструкция и e построен според високите изисквания на компанията.
При проектирането и производството Субару са се възползвали максимално от предимствата на конструкцията на Boxer – срещуположно разположени цилиндри, нисък център на тежестта, висока издръжливост и ниско ниво на шум и вибрации вследствие, на което не е необходим балансиращ вал.
Горивото се подава в цилиндрите под много високо налягане от система Common Rail.
Заради специфичната конструкция много детайли са специално проектирани – като горивната камера например. Специално разработена е електрониката за контрол и управление на двигателя. При конструирането под внимание е взета и цялостната структура на автомобила и резултата е двигател с компактен дизайн.
Subaru Boxer Turbo Diesel ще се монтира заедно с прочутата система на марката за симетрично задвижване на четирите колела Symmetrical All-Wheel Drive (AWD), което допълнително ще улеснява и подобрява работата на колата.
Моделите с революционния Subaru Boxer Turbo Diesel ще бъдат пуснати на европейския пазар през 2008 г.