Начало Автомобили Световният лидер в автомобилната електроника

Световният лидер в автомобилната електроника

35
0

Johnson Controls разширява дейността си в България. Водещата международна компания наема български специалисти за разширения си център за проектиране и разработки в София
Johnson Controls Electronics България, дъщерно дружество на американската компания Johnson Controls, разширява дейността си на българския ИТ пазар. Компанията, в която в момента работят над 300 български софтуерни специалисти и инженери, се очаква да разшири състава на центъра си за проектиране и разработки на автомобилна електроника в София с още над 150 специалиста. Новият център на Johnson Controls в София ще бъде официално открит в средата на м. октомври. Решението на централата да разшири дейността на българското представителство за изследвания и разработки (Electronics Research and Development Center) се обуславя от темповете на растеж на пазара на автомобилна електроника и добрите резултати, постигнати от българския екип на компанията през последните 5 години.
Българският филиал на Jonhson Controls е един от 9-те технологични центъра на компанията в света, като останалите са разположени в Германия, Франция, САЩ, Япония и Словакия. В световен план инженеринговата мрежа на компанията включва над 250 предприятия в повече от 30 държави.
“Делът на електрониката и сложността на системите, интегрирани в автомобилния интериор продължават да нарастват. Българското звено на компанията получава все повече и все по-сложни задания за разработки от различни автомобилни компании. За да посрещнем тези предизвикателства, разширяваме екипа си в София и вярваме, че това е стъпка към признанието на българските специалисти в света. Компанията ще осигури работа на квалифицирани и мотивирани тестови инженери и софтуерни разработчици, които не само ще ни подкрепят в изпълнението на задачите, но и ще надхвърлим очакванията на нашите клиенти, що се отнася до технологиите, граничещи с изкуство”, коментира Росен Филипов, Директор инженеринг на Johnson Controls България.
Компанията работи в България от 2001 година, като инженерите в София си сътрудничат в международен мащаб с технологичните центрове на компанията във Франция и Германия най-вече в разработването на софтуерни решения за автомобилната индустрия по индивидуални поръчки като допълнение към проектирането на хардуерни и механични устройства за електрониката. В хода на процеса “вградените системи” се интегрират в инструментални клъстери и дисплеи, както и в мултимедийни системи, контролни уреди и продукти за осигуряване на комфорт при шофиране като например интегрираното устройство за отваряне на вратата на гаража HomeLink.
Самите компоненти се произвеждат в предприятия на компанията в различни европейски градове. Продуктите на компанията са интегрирани в най-популярните автомобилни марки по света като Алфа Ромео, БМВ, Волво, ДаймлерКрайслер, Мазда, Мерцедес-Бенц, Мицубиши, Нисан, Опел, Порше, Рено, Ситроен, Тойота, Форд, Фолксваген, Jeep и др.

Допълнителна информация за компанията Johnson Controls:
Международната компания Johnson Controls, със седалище в САЩ, е световен лидер в областта на автомобилните системи, управлението и контрола на съоръжения. На автомобилния пазар фирмата е основен доставчик на интегрирани седалкови (опорни) и интериорни системи и акумулатори. Компанията работи за най-известните автомобилни марки в света.
Друго направление в дейността на Johnson Controls е управлението и контролът на климатични и други съоръжения в сгради, контролни табла и кабини, системи за достъп, контактни мрежи, вътрешна електроника и управление на енергийните разходи.
Johnson Controls (индекс на стоковата борса Ню Йорк: JCI), е основана през 1885, а централата се намира в град Милуоки, щата Уисконсин, САЩ. Общата печалба на компанията за 2005 г. възлиза на USD 27,9 милиарда, в това число USD 19,2 милиарда генерирани от направлението за автомобилни компоненти с филиали в целия свят. Компанията е една от малкото световни корпорации, регистрирали непрекъснат ръст в оборота в продължение на 59 поредни години и увеличение на дивидентите за последните 31 години. В 250-те представителства на компанията по света работят повече от 120 000 служители. Европейската централа на Johnson Controls се намира в Буршайд, Германия.