Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Свинският грип заплашва Гран при на Испания

Свинският грип заплашва Гран при на Испания

67
0

В момента в света се говори за нова болест, а именно – свински грип. Оказва се, че това може да повлияе и на Формула 1, след като в Испания един мъж се окажа болен от коварния грип.

Следващата седмица на пистата Каталуня край Барселона трябва да се проведе Гран при на Испания. Същевременно обаче в областта Каталуня има най-много хора, които са показали симптоми на болестта.

В понеделник Световната здравна организация (СЗО) вдигна тревогата на четвърта степен, след като само в Мексико вече има 149 души, починали от болестта.

И докато бе състезателният уикенд в Бахрейн, училищата и всякакви публични събития в Мексико бяха затворени или отменени.

Предполага се, че обявената тревога четвърта степен може да накара правителствата да затворят границите на някои страни. Говорителят на организацията Питър Кордингли призна, че въздушните пътувания са много лесен начин за разпространяване на вируса.

Но един от директорите в СЗО, Кейджи Фукуда добавя: „Тъй като вирусът е широко разпространен, то затварянето на границите или ограничаването на пътуванията всъщност ще има много малък ефект върху борбата с вируса.“