Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трябва да коригираме излизането от бавните завои, заяви Ботас

Трябва да коригираме излизането от бавните завои, заяви Ботас

45
0

Пилотът на Уилямс Валтери Ботас обясни днес на пистата край Шанхай, че най-големият проблем на FW37 e излизането от бавните завои. Финландецът бе категоричен, че в този аспект колата му отстъпва вероятно дори на Торо Росо, с чийто автомобили той се бори в Малайзия.

„Очевидно е, че имаме неизползвани възможности в работата на задвижващата система”, заяви Валтери, „но това важи не само за нас. И за други екипи с агрегати на Мерцедес изглежда има проблем с използването на пълната гъвкавост на задвижващата система.”

Финландецът, който направи заедно с Уилямс великолепен сезон миналата година, отбеляза още, че със сигурност колата се нуждае и от подобрение на шасито и останалите компоненти, ако иска да се опита да настигне Ферари.

„Със сигурност те са подобрили много задвижващата си система, но и колата като цяло, работата с гумите и добрата скорост идват като общ резултат от всичко”, категоричен бе финландецът и добави, че в аеродинамиката Уилямс има проблем при движение зад друг автомобил и затова е загубил допълнително темпо в хода на състезанието в Малайзия.

„Наясно сме с проблемите и напрежението за тяхното отстраняване е налице”, каза още Ботас. „Сезонът е дълъг и всичко може да се промени, но наистина ще е трудно да наваксаме.”

Валтери сподели и още детайли около болките в гърба, които го спряха от участие в Австралия. Причината за появилата се травма всъщност е била промяна в позицията му в кокпита точно преди началото на сезона. Тялото му е било преместено малко по-ниско, за да се освободи пространство, но мястото за краката се е оказало малко, ходът на педалите е бил ограничен и така е започнало изтръпване и възпаление. В Малайзия позицията е била почти същата, но педалите са били леко отдалечени, макар кокпитът да не е променян.

Съотборникът му Фелипе Маса е малко по-нисък и не е имал никакви проблеми. Бразилецът днес също отбеляза, че екипът се нуждае от развитие, но няма от какво да се оплаква и просто трябва да се опита да навакса.