Начало Рали Труден финал за Даниел Попов в рали Вартбург

Труден финал за Даниел Попов в рали Вартбург

110
0
Даниел Попов

Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Ясен Попов Рейсинг, Opel Adam) завършиха успешно и третото си рали от сезон 2018 в Opel Adam Cup Германия – рали Вартбург с център Айзенах. Състезанието обаче се оказа доста по-трудно от очакваното. Българският екипаж завърши на 13-о място в своята група, като Даниел и Ангел трябваше да се справят с поредица предизвикателства.

„Още в началото разбрахме, че сме описали твърде консервативно отсечките, записките ни бяха доста бавни, а рали Вартбург е много бързо състезание”, обясни след финала Даниел, за когото това бе 10-о рали в кариерата му. „Но основният проблем беше, че колата ни нямаше възможност да повтори скоростта, която постигнахме в предишното състезание.”

„Все още нямам представа защо стана така, но сега на правите на четвърта и пета предавки колата сякаш спира да се ускорява. Имаше етапи, където с Ангел атакувахме много сериозно, а се оказа, че не можем да постигнем времената на екипажи, които в предишното рали биехме с разлика.”

„Загубихме време в етапа с масовия старт и макадама, където се оказахме в огромен прашен облак, но това е само една отсечка и тази загуба на време я разбирам.”

„В една отсечка записахме 9-о време и това беше. Надявах се, че сега ще сме по-бързи, тъй като натрупахме опит, свикнахме и с колата.”

Сезон 2018 в Opel Adam Cup продължава с рали Германия, кръг от световния шампионат през август като състезанието се брои за два кръга в марковата надпревара на принципа „един ден е едно рали”.