Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Технически проблеми спънаха Ферари в Япония

Технически проблеми спънаха Ферари в Япония

68
0

Тимът на Ферари претърпя редица технически проблеми по време на уикенда за Гран при на Япония.

– За съжаление представянето ни бе характеризирано от грижи с издръжливостта – в събота с колата на Кими [Райконен], а в неделя – с тази на Фернандо [Алонсо]. С Кими платихме цената за това, че не успяхме да настроим колата му както трябва в последната свободна тренировка. Това означаваше проблеми с баланса през цялото състезание. Станалото с Фернандо само подчертава, че трябва да подобрим автомобила. Но в момента всичко това е от второстепенно значение и мислите ни са само с Жул Бианки – посочи шефът на тима Марко Матиачи.

Алонсо спря на трасето в самото начало на надпреварата – веднага след рестартирането й:

– Жалко, че изгубихме възможността за участие в състезанието. Нямаме какво да губим по отношение на шампионата и можех за поема повече рискове, може би да гоня подиум. Не знам какво причина повредата. Изведнъж всичко изчезна. Може да е било късо съединение заради дъжда. Приоритетът в оставащите четири старта е да вземем колкото се може повече точки, защото все още се борим за третото място при конструкторите. От тази гледна точка двигателят поне почти не е използван, което е положително. Но единствената добра новина, която искаме да чуем, е за Жул Бианки.

Райконен определи уикенда си като разочароващ – с проблеми с настройките от самото начало и без възможност да поправи нещата:

– Условията бяха доста тежки след старта зад колата за сигурност. Видимостта бе много лоша, но болидът вървеше като хората. След дъждът намаля, сложих интермедии и след няколко обиколки те вече ми създаваха проблеми заради температурата. Наложи се да намаля. Дано скоро чуем нещо хубаво за Бианки.

Инженерният директор Пат Фрай допълни, че Кими бе забавен и при спиране в бокса заради проблем с предното крило. Това обаче се оказа от не толкова съществено значение, като се има предвид изоставането му до този момент.