Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Трули: Като тим мениджър бих взел Фетел вместо Алонсо

Трули: Като тим мениджър бих взел Фетел вместо Алонсо

37
0

Бившият пилот във Формула 1 и сегашен тим шеф във Формула Е Ярно Трули е поредният, който се включи в тълпата от коментатори, хвалеща Себастиян Фетел след победата му в Гран при на Малайзия. Нещо повече, той сравнява германеца с неговия предшественик в екипа на Ферари Фернандо Алонсо и обяснява, че според него решението на Скудерията за наемането на 4-кратния световен шампион и освобождаването на испанеца е било напълно правилно.

„Аз съм карал заедно с испанеца и мога да ви кажа, че с него е трудно да се работи“, обясни Трули пред Tuttosport. „Ако аз бях тим мениджър също бих взел днес в отбора си германеца.“

Със сигурност подобни думи едва ли биха се харесали на Алонсо, който не веднъж е изразявал мнение, че Фетел е спечелил единствено заради превъзходната кола на Ред Бул четирите си поредни титли. Миналата неделя германецът успя да спечели изненадващо в Гран при на Малайзия, където колите на Мерцедес бяха считани за фаворити след безапелационната си двойна победа в Австралия.

„Себастиян донесе свеж полъх в екипа на Ферари, където атмосферата не бе много добра по времето на Фернандо Алонсо заради отношенията между испанеца и отбора.“

През миналата година Алонсо спечели само две места на подиума, а последната победа на испанеца бе преди почти две години през май 2013 г. в Барселона. Трули признава, че не е очаквал толкова силно начало от страна на Фетел, който се качи два пъти на подиума в първите две състезания.

„Не бих заложил и един цент (че Фетел ще започне по подобен начин кариерата си във Ферари – б.а.). Но трябва да кажем, че те (Ферари – б.а.) са свършили чудесна работа и сега са зад гърба на колите на Мерцедес.

Последните напълно неочаквано получиха хубава плесница в неделя. Но аз имам чувството, че те имат още един ас в ръкава си, с който да ни изненадат. Следващото състезание ще покаже, (дали всичко се е дължи на условията в Малайзия или на добрата кола на Ферари).

Когато виждаш, че някой като Алонсо стартира от дъното на колоната, а пред него са много млади пилоти, тогава за всички става ясно, че колата е по-важна от пилота.“

Според него при отиването си във Ферари и сега в Макларън, Алонсо просто е бил „в неправилното време на неправилното място“.