Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Торо Росо започва веднага работа с Хонда

Торо Росо започва веднага работа с Хонда

72
0

Споразумението между Торо Росо и Хонда е дългогодишно, но отборът от Формула 1 и японският доставчик на задвижващи системи не уточниха за какъв период.

„Всички в тима ни нямат търпение да започнат работа с Хонда“, коментира шефът на тима Франц Тост. „Още откакто основателят на компанията Соичиро Хонда пуска мотоциклети в състезания, надпреварите са централна част от веруюто й. Предизвикателството е много вълнуващо и се надявам и двете страни да спечелят много и да се развиват заедно. Хонда има дълга история във Формула 1, датираща още от 1964 г., когато за първи път влиза в спорта, а като доставчик на мотори има пет титли при пилотите и шест при конструкторите. Тази история заедно с пълното доверие, което имаме във възможностите на Хонда да успее, ме карат силно да вярвам, че ще имаме плодотворно бъдеще заедно.“

Техническият директор на Торо Росо Джеймс Кий заяви, че отборът започва веднага да работи с новия си доставчик на агрегати.

„Става дума за адаптиране на плановете ни, а не за цялостна промяна и сме в процес на преструктуриране дейността на конструкторския и производствени отдели. Това се случва в сътрудничество с Хонда, за да се справим с крайните си срокове“, обясни Кий. „Съществуват някои предизвикателства, като се има предвид в кой момент от годината се случва всичко, но тимът на Торо Росо се е изправял пред много трудни задачи и притежава гъвкавостта да ги изпълнява. Ще се постараем не само да променим колата си в съответствие с инсталационните изисквания на новата задвижваща система, но и да работим така, че да окажем минимален ефект върху труда си за 2018 г. Понастоящем ревизираме шасито и скоростната си кутия, за да ги адаптираме. Заедно с Хонда ще се трудим по всички компоненти, за да осигурим максимално силна кола.“

Президентът на Хонда Мотор Такахиро Хачиго изрази специална благодарност към Либърти Медия и ФИА за приноса им към реализирането на новото партньорство.

Подробности за взаимоотношенията и договорките между Макларън, Рено, Торо Росо и Хонда може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (208).