Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф: 2014 г. бе забележителен сезон за Мерцедес

Тото Волф: 2014 г. бе забележителен сезон за Мерцедес

35
0

2014 г. бе забележителен сезон за Мерцедес, отбеляза спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф.

Тимът от Бракли доминира през изминалата състезателна година във Формула 1. Люис Хамилтън и Нико Розберг спечелиха 16 от 19 старта, англичанинът стана шампион при пилотите, тимът триумфира при конструкторите.

– За Мерцедес-Бенц 2014-та бе забележителен и исторически сезон. Първо бяха въведени новите хибридни задвижващи системи с 1,6 л турбодвигатели – те бяха огромно, но вълнуващо предизвикателство за целия отбор. Но човек не може да започне сезон с очаквания за успехи, каквито ние успяхме да постигнем. Общо 16 победи, 11 от тях двойни, 18 полпозишъна и т.н. ни спечелиха място в историята и са доказателство за упоритата работа на целия екип. И Люис, и Нико караха като шампиони през целия сезон. Нико надделя в битката на квалификациите, а Люис – в състезанията и съответно взе титлата. Невероятно горди сме, че спечелихме първата конструкторска и пилотска корони от времето на великия Хуан Мануел Фанджо през 1955 г. Но в базата вече тече упорит труд, за да сме сигурни, че ще сме в състояние да защитим постиженията си още от Мелбърн догодина – заяви Волф.

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви в увода си към ревюто на сезон 2014, че битката между Хамилтън и Розберг е спасила сезона. Той отбеляза, че разрешението на Мерцедес пилотите им да се борят до последно, е било много важно – в противен случай всичко щяло да приключи още около надпреварата на Силвърстоун.