Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Това определено е най-лошата писта за нас, заяви Верстапен

Това определено е най-лошата писта за нас, заяви Верстапен

69
0
Макс Верстапен

Пилотите на Ред Бул Макс Верстапен и Даниел Рикиардо бяха пети и шести във втората свободна тренировка преди Гран при на Италия, в която условията на пистата Монца бяха значително по-добри в сравнение с мокрото трасе от сутринта.

„За щастие втората сесия бе на сухо и имахме възможност да изпробваме някои неща”, коментира Верстапен. „Мисля, че ще сме твърде бавни, ако и квалификацията е на суха писта. Но ситуацията изглежда по-обнадеждаваща в дълги серии. Не смятам обаче, че това ще е достатъчно, за да се включим в битката.”

„Поведението на колата бе добро, но това определено е най-лошата писта за нас. Не очаквам някакви чудеса. Ще се опитаме да извлечем максимума от ситуацията. Не мисля, че е необходимо до търсим различна стратегия с гумите утре, тъй като и двата типа се държаха наистина добре. От тази гледна точка не очаквам проблеми. Не знам дали утре ще използваме C-спецификацията на двигателя. Ще решим тази вечер, след като прегледаме данните.”

Рикиардо също отбеляза, че темпото на Ред Бул изглежда по-добро в състезателен режим.

„В къси серии обаче Ферари са наистина бързи, а разликата ни и спрямо Мерцедес е голяма. Определено съкратихме изоставането в дълги стинтове, което е обнадеждаващо за състезанието. За първи път използвах C-спецификацията на мотора, който изглежда работеше добре. Следобед направихме няколко прилични серии”, каза още австралиецът.

„Утре вероятно няма да карам кой знае колко. Възможно е да пропусна квалификацията, тъй като при всички положения ще стартирам от дъното.”