Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф обвини Хорнер за намаляването на бройката на моторите за 2018...

Тото Волф обвини Хорнер за намаляването на бройката на моторите за 2018 г.

75
0
Кристиан Хорнер,Тото Волф

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф обвини Кристиан Хорнер от Ред Бул за въвеждането на новото правило за сезон 2018, с което бройката на позволените задвижващи системи се намалява от 4 на 3. Хорнер определи решението на ФИА за пълна лудост и лобираше против него.

В тази връзка Волф заяви, че намаляването на броя двигатели е резултат от натиска на Ред Бул за по-евтини двигатели. Австриецът смята, че ако не е бил въпросния натиск, регулациите щели да останат в сегашния си вид и за 2018 г.

„Всички производители бяха принудени, или нека да го кажем – силно окуражени да намалят цената на агрегатите си. Направихме го и ето го резултатът“, заяви Волф.

Президентът на ФИА Жан Тод също се изказа по темата, напомняйки, че решението е било одобрено от всички отбори, така че няма да има връщане назад. За да се промени това, трябва да има пълно съгласие, но това обстоятелство не е налице.

„Имаше хора, които предлагаха да изкараме с един двигател за целия шампионат. Това (намаляването на бройката на моторите за сезон) не е нова идея“, заяви Тод.