Начало Картинг Тачков за теста си във Формула Мастърс ADAC: Преживяването беше вълнуващо!

Тачков за теста си във Формула Мастърс ADAC: Преживяването беше вълнуващо!

104
0
Георги Тачков

15-годишният Георги Тачков впечатли сателитния екип на Лотус от Формула Мастърс по време на теста си на пистата Лаузицринг, състоял се неотдавна.

Българският пилот бързо се адаптира към автомобила и не допусна грешки по време на изпитанията – първи за него с открита едноместна състезателна кола.

Преживяването да карам болид в легендарните цветове на Лотус бе невероятно вълнуващо! Първо започнахме с опознаване на отбора, направа на седалката за мен и позиционирането на педалите. В началото трябваше да карам на полигон, на който да се привикне към функциите на болида. След това обаче започна същинската част от теста на самата писта! При първото излизане на трасето не ми бе съвсем комфортно. В следващото ми излизане вече се отпуснах и така от моя отбор само аз бях изпълнил всички задачи, достигайки 5-та скорост на правата и можех да следвам водещата кола на Марвин Кирхьофер по завоите на Лаузицринг – разказа Тачков за преживяното на трасето, намиращо се близо до Берлин.

Пилотът ни се надява този тест да е само началото за него и се гордееше с похвалите от отбора. Той призна, че участието му в шампионата догодина зависи от намирането на спонсори.

Георги нямаше никакви проблеми с адаптирането към основните функции на болида – коментира от своя страна състезателният инженер Денис Лайхер. – Много точно обясняваше какво прави колата и следваше точно инструкциите ни. Това винаги е едно отлично начало за млад пилот.През втората половина от деня без проблем се задържаше зад водещия болид, като дори и без него отпред винаги караше по правилната траектория. Георги показа отличен подход в адаптирането към новата за него кола.

Тачков е многократен шампион на България по картинг, а в момента води в клас Ротакс Макс в родния шампионат. Специално интервю с него очаквайте в новия брой на списание ClubS1.