Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен извлича положителното от Маникур

Тайсен извлича положителното от Маникур

26
0

Представянето на BMW Заубер не е било толкова слабо във Франция, смята шефът на отдела за моторните спортове в BMW Марио Тайсен.

Две седмици по-рано обаче екипът спечели двойна победа, докато този път само Роберт Кубица остана в зоната на точките, като завърши на пето място.

И въпреки разочарованието от резултата Тайсен се опитва да гледа по-философски на нещата, подчертавайки, че надпреварата на Маникур трябва да бъде като предупреждение за тях, че трябва да продължават да работят усърдно, за да бъдат конкурентни на Ферари и Макларън.

„През целия уикенд пакетът ни не работеше добре” – каза Тайсен на официалната електронна страница на BMW Заубер. „Още по време на тренировките и двамата ни състезатели казаха, че колата не се държи, както обикновено.”

„Експериментирахме с настройките, като преминавахме от по-твърди на по-меки гуми и обратно. Но каквото и да опитвахме – не постигахме кой знае какви резултати.”

„Може би не е толкова лошо, че силните резултати от Монреал и слабите от Маникур се появиха в две поредни състезания. Това показва, че пред нас все още има много работа за вършене.