Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен не може да повярва, че BMW водят при конструкторите

Тайсен не може да повярва, че BMW водят при конструкторите

51
0

BMW Заубер добави две нови глави в и без това вече впечатляващата си история, отбелязаха от екипа след третия кръг от световния шампионат на Формула 1 в Бахрейн. Роберт Кубица спечели първия полпозишън за тима, а след състезанието екипът за първи път оглави класирането при конструкторите. Доктор Марио Тайсен дори бе изненадан от развитието на събитията и не го скри:
Направо не мога да повярвам! Да водим в шампионата при конструкторите е нещо, за което не сме мислили. Не съм изкарал и секунда в чудене по този въпрос.
Въпреки приятните събития обаче, тимът остава напълно концентриран за предстоящите предизвикателства. И все пак няма как успехите до момента да не ги накарат да помислят и за нещо повече.
Всъщност остава само една цел, която да реализираме този сезон – първата ни победа в Гран при. И съм доста убеден, че ще я постигнем – допълни Тайсен. – В 38-о ни състезание Роберт спечели първия ни полпозишън. Това е фантастично – и за него, и за всички, които участват в този проект. С това постижение успяхме да качим следващото стъпало по стълбата и е нещо, с което всички трябва да се гордеем.
На следващия ден имахме повод да сме още по-радостни: трети пореден подиум и лидерство в конструкторския шампионат. Едва след състезанието осъзнахме, че водим при отборите. Това е само “моментална снимка”. Но е факт, че вече не сме третата сила на грида, а се установихме като един от трите топотбора.
Доктор Тайсен отбеляза още, че другият положителен извод от уикенда на Сахир е, че разликата спрямо Ферари е удовлетворително малка. Според него автомобилът на тима има още потенциал, който ще продължи да бъде използван.
Отсега нататък ще се концентрираме изцяло върху началото на европейската част от сезона. В Барселона всеки отбор ще е направил крачка напред в развитието. Ето защо испанската Гран при ще даде ново определение за баланса на силите във Формула 1 – допълни той.