Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Очаквам много интересен петък във Валенсия

Тайсен: Очаквам много интересен петък във Валенсия

54
0

В края на месеца всички тимове ще се насочат към Валенсия, където за първи път ще карат по улиците на града. Шефът на отдела за моторни спортове в BMW, Марио Тайсен, очаква да стане свидетел на много интересни събития още в петък. Затова и той е категоричен, че е нужна добра подготовка.

„Разбира се, че ще направим всичко възможно, за да анализираме една напълно непозната за нас писта” – обяснява германецът. „Имаме карта на пистата и можем да преценим колко е бърза и какви аеродинамични настройки изисква.”

С помощта на суперкомпютъра си Intel базираният в Хинвил тим може да проведе доста симулации, с които да се подготви отлично за уличното трасе във Валенсия.

Така или иначе тимовете и пилотите ще трябва да се справят с много повече непознати фактори във Валенсия, отколкото на вече позната писта.

„Преди да караме за първи път в петък, ще се появят повече въпросителни в сравнение с обикновено” – добавя Тайсен. „Очаквам много повече екшън на пистата по време на петъчните сесии, отколкото обикновено.”