Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тайсен: Само Хамилтън бе по-бърз

Тайсен: Само Хамилтън бе по-бърз

51
0

Единствено [Люис] Хамилтън бе по-бърз – заяви след финала на Гран при на Австралия шефът на BMW Заубер доктор Марио Тайсен. – В такова объркано състезание Ник [Хайдфелд] запази хладнокръвие и завърши втори, спечелвайки първия ни подиум за сезона.
Великолепното представяне и скорост на отбора бяха помрачени само от катастрофата, която претърпя Роберт Кубица. Малко преди финала Казуки Накаджима го удари и полякът спря на трасето. Дотогава вървеше много добре и със сигурност щеше да спечели точки, но прие философски случилото се.
Ник Хайдфелд пък се възползва максимално от условията и с помощта на тима, внимателно преценяване на ситуацията и стратегията, стана втори.
Фантастично начало на сезона за нас. Отборът работи изключително упорито, за да отстрани първоначалните проблеми с F1.08. Напредвахме постоянно и сега дори не използвахме пълния потенциал на автомобила. На старта колелата ми превъртяха и не можах да удържа Нико Розберг зад мен. Мислех, че ще е трудно, тъй като очаквах той да спре в бокса по-рано. Но стана така, че направихме питовете си в една и съща обиколка и тимът свърши великолепна работа, за да ме изведе пред него – каза Хайдфелд след финала.
В същото време още преди старта на Албърт парк от Макларън заявиха, че BMW могат да се окажат сериозна заплаха за тях в надпреварата в Австралия. Шефът на Сребърните Рон Денис обаче допълни, че първите стартове не са показателни за истинската форма на тимовете.
Очевидно е, че са свършили много компетентно работата си. Но състезанията тук (в Австралия – б.р.), в Малайзия и Бахрейн не дават ясна представа къде се намират екипите един спрямо друг. Сега BMW са близо; утре може да са Уилямс, Ред Бул, трябва да сме готови за всичко – вече видяхме през зимата, че отборите са близо и затова представянето на BMW не е изненада – обясни Денис.