Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тактическа квалификация за Мерцедес, Шумахер стиска палци на Фетел да вземе титлата...

Тактическа квалификация за Мерцедес, Шумахер стиска палци на Фетел да вземе титлата утре

69
0
Михаел Шумахер

Максимално представяне от MGP W02 са извлекли Нико Розберг и Михаел Шумахер в квалификацията за Гран при на Сингапур, заяви шефът на Мерцедес Рос Браун.

Беше доста праволинейна квалификация за нас. С идеята, че ще имаме нужда от определени гуми в състезанието, и двамата ни пилоти спестиха по един комплект суперсофт, така че сме в прилична форма за утре. Михаел реши да не кара в Q3 точно поради тази причина. Можеше да гони времето на Нико, но постъпката му бе по-разумният вариант. Напреднали сме с автомобила, а направените за този уикенд промени изглежда работят добре – допълни англичанинът.

Розберг взе седма позиция на грида и също бе на мнение, че в автомобила не е имало потенциал за повече.

Това място бе максимумът днес, въпреки че [Фелипе] Маса бе близо и определено си струваше да се опитам да го догоня. Аз ще съм откъм чистата страна на трасето, така че ще пробвам да наваксам от там и да взема точки – каза още той.

Само една позиция по-назад – осма – ще заеме Шумахер на стартовата решетка в Сингапур. Той отбеляза, че сесията е била проведена тактически, за да спести гуми.

На теория това би трябвало да ни е полезно в състезателната дистанция, рискът бе преценен и си струваше да опитаме. Както знаем от минали надпревари, в сингапурската Гран при се случват доста инциденти и със сигурност ще се възползвам от всяка предоставила ми се възможност. Но стискам палци на Себастиан [Фетел] да спечели титлата още утре – заяви седемкратният световен шампион.