Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Търсят купувач за Супер Агури, запалянковци протестират срещу Хонда

Търсят купувач за Супер Агури, запалянковци протестират срещу Хонда

39
0

Екипът на Супер Агури официално мина под юридическо управление след неуспешния опит за спасяване на тима с помощта на немския бизнесмен Франц Йозеф Вигл. Във вторник основателят и шеф на отбора Агури Сузуки обяви, че се оттегля с хората си от световния шампионат на Формула 1 поради финансови затруднения. Веднага след това е бил назначен екип от администратори, които понастоящем се надяват да успеят да продадат компанията като едно цяло.
Междувременно пилотите на екипа Такума Сато и Антъни Дейвидсън, които внезапно се оказаха безработни, изразиха разочарованието си от провала на преговорите.
Осъзнавах, че ситуацията за тима бе много трудна, но наистина се надявах страните да намерят решение. За съжаление, по каквито и да са причини, това не се случи – заяви Сато в изявлението си. – При всички проблеми се опитах да остана оптимистично настроен и да подкрепям екипа както мога. Супер Агури винаги е бил малък отбор с голямо сърце и огромен дух – каза още той.
Японецът допълни, че при настоящото развитие на ситуацията ще прегледа опциите с мениджъра си, но няма намерение да се оттегля от Формула 1. В родината му, където пилотът е много популярен, фенове протестираха пред база на Хонда в Аояма заради отказа на концерна да подкрепя повече Супер Агури.
Дейвидсън пък сподели, че новината е била шок за него и се чувства зле не само заради себе си, но и заради всички хора, работещи в екипа.
Отборът винаги работеше невероятно упорито и мисля, че тази година момчетата показаха огромна отдаденост и лоялност, продължавайки да се борят, особено като се има предвид несигурността на бъдещето. В момента е трудно да намеря алтернатива, но твърдо вярвам, че не съм приключил работата си във Формула 1 – допълни англичанинът.