Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тийм Лотус представят TL11 онлайн, Ковалайнен ще кара пръв колата

Тийм Лотус представят TL11 онлайн, Ковалайнен ще кара пръв колата

39
0
Хейки Ковалайнен

Новият болид на Тийм Лотус за 2011 г. TL11 ще бъде видян за първи път в онлайн изданието на отбора, наречено Тийм Лотус Ноутс. Броят, представящ болида, ще излезе в 5:00 часа сутринта (GMT) на 31 януари (същия ден по-късно ще излязат новите коли още на Заубер и Лотус Рено Гран при). Той ще е достъпен на новия уебсайт на екипа www.teamlotus.co.uk.

Тийм Лотус Ноутс е превъплъщението на отборното списание на Лотус Рейсинг, което излизаше и през 2010 г. и е част от усилията на екипа да дава възможно най-голям достъп на феновете си до работата и живота на хората в тима. След представянето пък идва и първият предсезонен тест за тази година във Валенсия, като в него ще участват и двамата титуляри Хейки Ковалайнен и Ярно Трули. Те обаче ще пропуснат 1 февруари (денят ще е посветен на работа с медиите), като вместо това на 4 февруари ще се проведат частни изпитания с цел промоционални снимки.

Финландецът пък съобщи междувременно в Туитър акаунта си, че пръв ще кара TL11. Двамата със съотборника му изкараха последните дни във фабриката на отбора и решили кой ще има честта да изкара болида на писта с ези-тура, спечелено от Хейки.