Начало Други Технически проблем спря Камбуров на планинско Осогово

Технически проблем спря Камбуров на планинско Осогово

57
0
Пламен Камбуров

Технически проблем попречи на Пламен Камбуров да завърши надпреварата на планинско Осогово в Кюстендил. Шампионът за 2015 и 2016 г. на затворен маршрут бе с второ време в края на първия ден от програмата на надпреварата, но днес повреда го спря по време на втория манш.

Времето в неделя бе перфектно за разлика от това в събота, когато атмосферните условия се променяха. Камбуров даде трето време в първия манш преди повредата да му попречи да завърши следващия.

 „От средата на първия манш имах проблем със съединителя. Във втория направих доста добро каране и имах амбиции за победата, поради което продължих, но към средата на дистанцията се счупи и скоростната кутия”, обясни пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм.

 „Не съжалявам, че отидох на това състезание, защото направих супер добро каране и чудесна тренировка. Хубавото е, че проблемът не се случи в пистовия шампионат”, допълни Камбуров, който кара Mitsubishi Lancer Evo IX.

Следващият старт за Пламен Камбуров е четвъртият кръг от националния шампионат на затворен маршрут – Писта Стара Загора, който ще се проведе 15 и 16 септември на трасето Дракон край Калояново.