Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Технически проблем попречил на Шумахер

Технически проблем попречил на Шумахер

30
0
Михаел Шумахер

Михаел Шумахер преживя доста неприятна изненада по време на квалификацията в Бахрейн. Още в първата част на тренировката за място системата DRS в неговия Мерцедес W03 отказа, като по този начин го лиши от добро време, а в последствие и от шанс за подобрение. Така германецът и екипът му можеха само да се надяват постигнатия резултат да е достатъчен за преминаването във втората част. В последната секунда обаче Хейки Ковалайнен от екипа на Катерам успя да изпревари Шумахер и той остана 18-и.

„За съжаление имахме технически проблем, който ни принуди да стоим в бокса и да чакаме“, обясни Михаел Шумахер пред RTL. „Системата на задното крило не работеше и това бе причината, поради която не направихме втори опит.

DRS отказа във втората ми обиколка на пистата, която трябваше да е достатъчна. В последната част от трасето загубих повече от половин секунда. И така всичко приключи. Нямаше никакъв смисъл да излизам, без да сме успели да поправим проблема.

Ще ми простите, че ще откажа да говоря за нашата стратегия за утрешния ден. Тъкмо излизам от колата. Не сме правили разчет със старт от 18-о място. Със сигурност ще адаптираме нещата към ситуацията.“