Начало Автомобили Технология използвана от Ферари използва Shell в обновеното гориво Shell V-Power

Технология използвана от Ферари използва Shell в обновеното гориво Shell V-Power

87
0

Shell България представи днес подобреното бензиново гориво с марката Shell V-Power. То вече е познато и предпочитано от клиентите на Shell благодарение на своята мощна почистваща формула, създадена да подобри реакцията на двигателя, като премахва отлаганията и помага на горивото да изгаря по-ефективно. Сега, освен че съдържат силни почистващи съставки, Shell V-Power и Shell V-Power Racing са подобрени, за да помагат за увеличаване на мощността на двигателя и подобряване на поведението на автомобила. Това става възможно, тъй като Shell V-Power и Shell V-Power Racing използват специално разработената от Shell технология за намаляване на триенето (Friction Modification Technology), използвана и от Ferrari за състезателните горива във Формула 1.
Тази новаторска технология е създадена активно да намалява триенето чрез образуване на повърхностен защитен слой, който предпазва важните части на двигателя. Това помага за по-свободното въртене на двигателя и освобождаването на ценна енергия, което подобрява работата му още след първото зареждане на резервоара.

Ключово значение за разработването на бензините с марката Shell V-Power има 60-годишното успешно техническо партньорство на Shell с Ferrari. Състезанията във Формула 1 с Ferrari осигуряват на учените от Shell уникална технологична среда, в която горивата се разработват и тестват при най-екстремни условия. Всички открития се прилагат и при разработване на горивата Shell за пътя. Резултатът е подобрената формула на Shell V-Power и Shell V-Power Racing – горива за клиентите, които знаят, че не всички горива са еднакви.

Марк Жене, тест пилот на Scuderia Ferrari във Формула 1, беше специален гост на събитието за представянето на подобрения Shell V-Power. “Радвам се, че съм тук в този важен момент. Използваната от Ferrari технология за намаляване на триенето, която днес Shell България представи, помогна за победите на отбора на Ferrari в Световния шампионат на Формула 1. Когато си на пистата, е добре да знаеш, че можеш да разчиташ на Shell заради доброто представяне на продуктите им”, коментира Марк Жене.

На събитието за представяне на подобреното гориво Търговският директор на Shell България Теодора Колева каза: “Горди сме да представим днес тази уникална подобрена формула на горивото. Сега бензиновите горива с марката Shell V-Power използват същата технология за намаляване на триенето, използвана от Ferrari в състезанията от Формула 1. Това ще позволи на българските ни клиенти да зареждат с гориво, разработено ексклузивно от Shell в резултат на техническото ни сътрудничество с Ferrari”.

Подобрените горива с марката Shell V-Power се предлагат в мрежата търговски комплекси Shell в България от март 2008 г.