Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Темпото на Уилямс в Австрия е демонстрация на истински напредък според Волф

Темпото на Уилямс в Австрия е демонстрация на истински напредък според Волф

47
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

Темпото на Уилямс, демонстрирано по време на уикенда за Гран при на Австрия, ще продължи да е силно и може да се превърне в още по-добри резултати в следващи надпревари, смята спортният директор на Мерцедес Тото Волф.

Отборът от Гроув спечели първа редица на грида на Ред Бул Ринг. В състезанието обаче Фелипе Маса и Валтери Ботас изостанаха, финиширайки съответно четвърти и трети, докато Мерцедес спечелиха двойна победа. Шефът на отдела за представяне в Уилямс Роб Смедли призна, че може би са подходили по-консервативно със стратегията, но тимът искаше да вземе максимум точки, а не да хвърля усилията си срещу съперниците от Бракли.

Ситуацията е интересна, тъй като ако бяхме дискутирали преди състезателния уикенд кой ще е основният ни съперник на тази писта, щяхме да се спрем на фактите, че в първата част се изисква мощност, но във втори и трети сектор е важна аеродинамиката. И екипите начело бяха различни от това, което ние очаквахме. Според мен Уилямс са много силни този сезон. Във Формула 1 най-важното е да поддържаш развойния процес, да учиш какво работи и какво не. Дано те успеят да постигнат още един солиден резултат на Силвърстоун – заяви Волф.

Австриецът заяви, че е бил впечатлен от скоростта на Уилямс. Според него това темпо е демонстрация на истински напредък:

Особено в началото на състезанието те бяха много впечатляващи. Не само в първия сектор. Бяха с 6-7 км/ч по-бързи на правите. Валтери изпревари Нико малко след старта, а във втори и трети сектор също вървяха страхотно. Така че да, мисля, че са свършили наистина добра работа.

Междувременно Волф продаде част от акциите си в Уилямс, където още има дял. 5% от тях бяха придобити от американския предприемач Брад Холинджър.