Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тешейра със сериозен интерес в тима на Кампос

Тешейра със сериозен интерес в тима на Кампос

71
0

Шефът на сериите A1GP Тони Тешейра е свързван с евентуално закупуване на тима на Кампос, още преди испанският отбор да е дебютирал през 2010 година. В основата на тези слухове е идеята, че Адриан Кампос, шеф на отбора, продължава да търси външни инвеститори.

От Кампос Мета прогресират с подготовката си за 2010 година, но тъй като все още не са подписали спонсорски споразумения, започват да разглеждат други опции като внедряването на инвеститор в ръководството на отбора.

По този повод няколко източника съобщиха, че южноафриканецът с португалски произход Тешейра желае да купи част от тима, което би предоставило необходимите средства на испанския екип. В интерес на истината Тешейра е едва една от няколко заинтересовани страни, които водят преговори с отбора.

Още преди Тешейра бе свързван с Формула 1, като в началото на 2009 година той изрази желание да купи тима на Хонда.

Междувременно от Далара в момента завършват болида на Кампос, като от екипа се надяват дебютът му да бъде по време на някой от тестовете през февруари. На този етап само Бруно Сена е потвърден за пилот на отбора, като бразилецът призна, че ще си плаща, за да кара.