Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тестът на Кубица беше впечатляващ, смята Хюлкенберг

Тестът на Кубица беше впечатляващ, смята Хюлкенберг

81
0

Титулярният пилот на Рено Нико Хюлкенберг заяви, че е бил впечатлен от представянето на Роберт Кубица по време на теста на Хунгароринг миналата седмица.

Полякът направи 142 обиколки зад волана на тазгодишния болид на Рено – RS17. Той постигна отлично време от 1:18.572 мин, като се класира 4-и за деня. Пред него бяха само Кими Райконен и Себастиан Фетел от Ферари, и Ландо Норис с Макларън.

„Честно казано, нямам много информация за теста, но лично за мен това е страхотно завръщане, каза Хюлкенберг. – Видях и времената за обиколка.

След тежкия инцидент и нараняванията, които получи, да се върнеш и да караш модерна кола от Формула 1, и да направиш 140 обиколки е много впечатляващо. Особено на трасе като в Унгария, което е много взискателно физически.

Хюлкенберг заяви още, че е доволен от сезона си до момента, който е първи негов за Рено. Той спечели 26 точки след изминали 11 старта. В същото време съотборникът му Палмър няма нито една точка.

„Удовлетворен съм, заяви германецът. – Сезонът ми е много близо до това, което очаквах. Можем да печелим точки във всяко състезание. В някои надпревари пропуснахме да вземем повече, но като цяло не е зле.”