Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тежко състезание за Розберг

Тежко състезание за Розберг

42
0

Нико Розберг направи чудесен старт и успя да се класира пети, с две позиции по-напред от стартовата. Но през по-голямата част от състезанието той бе в групата преследваща челната тройка. Срещу двете коли на Ферари и Бътън той нямаше шанс, но държеше в шах през цялото състезание двата болида на Ред Бул, както и Хюлкенберг и Кубица. По всичко изглеждаше, че ще успее да спечели четвъртата позиция, но стратегията на Фетел го остави пети в крайна сметка.

„Старта ми бе добър, успях да използвам всички възможности, предоставени ми в първия и втория завой“, радваше се Розберг след състезанието. „Изпреварих двата болида на Ред Бул, а Хамилтън отпадна заради проблем.

От там нататък обаче за мен последва едно доста тежко състезание. Трябваше всяка обиколка да карам на предела на възможностите си. Кубица бе малко по-бърз от мен в началото, след това дойде двубоя със Себастиян.

За съжаление допуснах грешка, спрях прекалено късно, защото имах проблем със спирачките. Но това ни бе известно. Заради това обаче трябваше да карам малко по-внимателно. Знаех през цялото време, че в края ще сме много близо със Себастиян, те определено избраха чудесна стратегия. Преди да изпусна точката на спиране бях убеден, че ще изляза пред него. След това обаче всичко бе ясно.

Въпреки това съм доволен. По едно време си мислех дори за подиум, ако някой от тези пред мен отпадне. Но като цяло не сме там, където трябва и искаме да бъдем. Искаме да печелим състезания и имаме качествата за това. Днес петото място бе максимума.“