Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тим Лотус остават със зелено-жълтата разцветка

Тим Лотус остават със зелено-жълтата разцветка

43
0
AirAsia,Лотус,самолет

В Тим Лотус взеха решение да запазят зелено-жълтата си разцветка от изминалия сезон, след като стана ясно, че Лотус Груп също ще се включат в борбата догодина, заедно с екипа на Рено.

Принципно идеята на тим-шефа Тони Фернандес, бе догодина Тим Лотус да използват легендарната черно-златиста разцветка на болидите си, с която колите на Лотус във Ф1 бяха известни преди няколко десетилетия, но в последствие стана ясно, че новият тим Лотус Рено GP смята да направи същото и затова независимо, че малайзийският милиардер първи оповести, че смята да върне златисто-черната окраска върху болидите си, сега той реши да се откаже от тази идея и да се придържа към зелено-жълтата цветова схема.

„За мен не е проблем това, че догодина в решетката ще има два тима Лотус. Но мисля, че ще бъде абсурдно, ако и двата ползват черно и златисто и затова искам да обявя, че сменяме плановете си относно цветовата схема.

Първоначално обявихме, че ще караме със златисто и черно, но аз няма да изпадам в детинщини и да казвам, че ние първи излязохме с тази идея, затова както и да е. Те боядисаха колата си в черно и златисто и  показаха ясно намеренията си в тази насока, така че здраве да е.

Освен това ми подсказаха, че с тази разцветка ще промотираме марка за цигари. Всъщност аз не подозирах, че Джон Плеър Спешъл все още се продават във Великобритания. А дали се нуждая от още един спор? Определено не.

А след анонсирането от ФИА на плановете за двигателите за 2013-та, което значи, че Формула 1 става по-„зелена“, какъв по-добър цвят да изберем, освен зелено?  Затова се допитахме и до феновете си и много от тях бяха на мнение, че трябва да си останем със зелено и жълто. Затова съм 99% сигурен, че ще си останем с тази разцветка“, заяви Фернандес вчера.