Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Точките са реалистична цел за утре, твърди Шумахер

Точките са реалистична цел за утре, твърди Шумахер

32
0
Михаел Шумахер

Като доста солидно определи представянето на Михаел Шумахер и Нико Розберг в квалификацията за Гран при на Италия шефът на тима на Мерцедес Рос Браун. Двамата пилоти дадоха пето и седмо време на пистата Монца, но утре ще са с по една позиция напред на грида заради наказанието на Пол ди Реста (Форс Индия).

– Ключът в тази сесия бе правилното използване на гумите. Вероятно можеше да изстискаме още малко от колите днес като чиста скорост, но тези ни времена са близо до максимума, който можем да постигнем на Монца. Вчера за първи път от много време тренировките бяха на суха писта и успяхме да съберем нормално количество информация. Да видим как ще се отрази това на състезанието утре – допълни англичанинът.

Шумахер е убеден, че от четвърти на стартовата решетка има реален шанс да вземе добри точки.

– Отборът може да е доволен от представянето ни, тъй като вървяхме с постоянно темпо през целия уикенд досега. Очевидно колата ни пасва на тази писта повече, отколкото на предишните трасета, въпреки че имахме някои грижи в тренировките – каза седемкратният световен шампион, който имаше проблеми с DRS-а и KERS-а в свободните сесии.

Михаел благодари на екипа, справил се с повредите в неговия F1 W03 и повтори, че четвъртата позиция на грида е добра новина, тъй като местата с четни номера според него са може би малко по-добри от тези с нечетни.

За Нико Розберг шеста стартова позиция е приличен резултат, тъй като сесията не бе лека за него.

– Не бях доволен от баланса на автомобила си в Q3. Всичко започна добре, но след това болидът се дестабилизира, така че не успях да подобря времето си. Надявам се утре да наваксам няколко позиции – сподели той.